Έναρξη προγράμματος Βοήθεια στο σπίτι

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»

Ο Δημοτικός Οργανισμός Υγείας και Κοινωνικής Αντίληψης (Δ.Ο.Υ.Κ.Α.Λ.Π.) σας ενημερώνει ότι λειτουργεί το πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι που αφορά στις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρία τα οποία χρήζουν βοήθεια κατ’ οίκον, προκειμένου να διασφαλιστεί ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους.
Το πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι παρέχει νοσηλευτική φροντίδα, ψυχολογική υποστήριξη του ενδιαφερόμενου και της οικογένειας αυτού, οικιακή καθαριότητα, ατομική προσωπική φροντίδα, επίσκεψη στο γιατρό για συνταγογράφηση, προμήθεια φαρμάκων, αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, διεκπεραίωση προς ΔΕΚΟ, τράπεζες, διαμεσολάβηση – συνοδεία και βοήθεια στη διεκπεραίωση υποθέσεων με υπηρεσίες, συντροφιά – παρέα και παρακολούθηση τήρησης φαρμακευτικής αγωγής. Η παροχή των προαναφερόμενων υπηρεσιών γίνεται κατ’ οίκον.
Το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι θα λειτουργεί έως 31/12/2010.
Ήμερες & Ώρες: Δευτέρα – Παρασκευή, 08:00 – 14:00.

Τα δικαιολογητικά που απαιτείται να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι:
1. Αίτηση συμμετοχής (Θα την προμηθευτείτε από εμάς - Δ.Ο.Υ.Κ.Α.Λ.Π.).
2. Υπεύθυνη Δήλωση του φροντιστή/ της φροντίστριας για το κατά πόσον ο ίδιος/ η ίδια είναι ηλικιωμένο άτομο ή άτομο με προβλήματα υγείας, οικογενειακά, εργασιακά, οικονομικά ή άλλα προβλήματα. (Θα την προμηθευτείτε από εμάς - Δ.Ο.Υ.Κ.Α.Λ.Π.).
3. Υπεύθυνη Δήλωση από τους ενδιαφερόμενους/ τις ενδιαφερόμενες σχετικά με την κατάσταση υγείας του όπου θα δηλώνεται αφενός το κατά πόσον είναι αυτοεξυπηρετούμενος (πλήρως, μερικώς ή μη) και αφετέρου θα δηλώνεται η δέσμευσή τους να προσκομίσουν βεβαίωση γιατρού (Θα την προμηθευτείτε από εμάς - Δ.Ο.Υ.Κ.Α.Λ.Π.).
4. Εκκαθαριστικό από την οικεία ΔΟΥ.
5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το Δήμο.
6. Υπεύθυνη Δήλωση του/ της δυνητικώς ωφελουμένου/ νης ότι δεν λαμβάνει υπηρεσίες από άλλη δομή (Θα την προμηθευτείτε από εμάς - Δ.Ο.Υ.Κ.Α.Λ.Π.).
Τα παραπάνω δικαιολογητικά πρέπει να κατατεθούν μέχρι την 7η Δεκεμβρίου 2009 στα γραφεία του Οργανισμού.
Δ/νση: Ελ. Βενιζέλου 4
Τηλ/ Fax: 2744062000
Υπεύθυνη για πληροφορίες & Παραλαβή αιτήσεων: κ. Κανάκη Άρτεμις
Το πρόγραμμα αναθέτει η Περιφέρεια Πελοποννήσου & Διεύθυνση Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, η οποία είναι δικαιούχος της πράξης στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 5 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής» μέσω της χρήσης της ρήτρα ευελιξίας 10% του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007-2013».

Η Πρόεδρος του Δ.Ο.Υ.Κ.Α.Λ.Π.
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ