Αντώνης Σαμαράς. ΟΧΙ στο Μουσείο της Περαχώρας.



Απάντηση του Υπουργού Πολιτισμού κ. Σαμαρά σε ερώτηση του Βουλευτή Ν. Κορινθίας και μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Πάνου Μπεγλίτη, σχετικά με την κατασκευή νέου Μουσείου στην Περαχώρα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας.
Η δημιουργία ενός Μουσείου αποτελεί χρονοβόρο, πολυδιάστατο και δαπανηρό εγχείρημα, με σαφή και τηρούμενα χρονοδιαγράμματα αλλά και προβλέψιμες οικονομικές, κοινωνικές και άλλες επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία. Το Υπουργείο Πολιτισμού προβαίνει στην ίδρυση νέων Μουσείων, μόνο όταν είναι διασφαλισμένη η δυνατότητα της απρόσκοπτης χρηματοδότησης και ολοκλήρωσής τους, καθώς η βιωσιμότητά τους ανάμεσα στα υπόλοιπα μουσεία των νομών στα οποία υπάγονται.
Ως προς την ανέγερση του Νέου Μουσείου Περαχώρας, η αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Πολιτισμού, συνεκτιμώντας ότι ο Νομός Κορινθίας διαθέτει ήδη πέντε Αρχαιολογικά Μουσεία (Κορίνθου, Σικυώνας, Νεμέας, Ισθμίας, και Φενεού), μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και αυτό στην πρωτεύουσα του Νομού, θεωρεί ότι προηγείται η ίδρυση ή αναβάθμιση άλλων Μουσείων ανά τη χώρα, ενέργειες οι οποίες προϋποθέτουν την ανάλογη χρονική και οικονομική δέσμευση για την υλοποίησή τους. Για το λόγο αυτό επιφυλάσσεται να εξετάσει το ζήτημα, όταν θα συζητηθούν συνολικά τα θέματα μουσειακής φύσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου από το αρμόδιο Συμβούλιο Μουσείων.

ΣΧΟΛΙΟ
Βιάστηκε ο Δήμαρχος να ανακοινώσει την επαναλειτουργία του μουσείου Περαχώρας. Από την μία έλεγε, ότι πήρε την υπόσχεση του υπουργού, και από την άλλη ότι το Καζίνο θα πρωτοστατήσει για το μουσείο.
Εγώ το μόνο που έχω να σχολιάσω είναι ότι έναν Υπουργό κατάφερε να δει ο Δήμαρχος, από τότε που ανέλαβε τον δήμο, και του είπε όχι.
Τις πταίει?

3 σχόλια:

Anonymous είπε...

Ο ευπρεπής πολίτης λέει

Μεγάλο κρίμα ειδικά τώρα που το είχαμε διαφημίσει και στην Κίνα!!!!
Τι θα δούνε τώρα οι γνωστές ορδές Κινέζων;;;;
Γιατί δεν δίνουμε έξι μήνες διορία στον μπουζουκοδήμαρχο να τον πείσει όπως και στην περίπτωση της μαρίνας;;;Να παρει μαζί του το μαντρόσκυλο τον Μπάμπη και απαραίτητα τον ρήτορα Μπούρδα να του δείξουν του Σαμαρά τι εστί βερύκοκο.

Ο ΚΙΝΕΖΟΣ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ είπε...

με κλανιες δεν βαφουν αυγα ΜΠΟΥΖΟΥΚΟΔΗΜΑΡΧΕ......

παλι μεσα επεσες.......

Anonymous είπε...

Ο Ευπρεπής Πολίτης λέει

Όπως διάβασα στο diogenis αύριο θα συζητηθεί στο Νομαρχιακό Συμβούλιο το θέμα της μαρίνας Λουτρακίου.Όσοι λέγαμε ότι ο μπουζουκοδήμαρχος είναι σκέτος κίνδυνος για τον Δήμο φαινόμασταν φανατικοί.Για σκεφτείτε να πούν ότι αφού εσείς στο Λουτράκι δεν πολυενδιαφέρεστε αφήστε να την κάνουμε την μαρίνα στην Κόρινθο που την θέλουμε.Όταν στα σχόλιά μου για το λιμάνι της Κορίνθου έλεγα ότι οι Κορίνθιοι έχουν πλάνο, και καλά κάνουν, να κάνουν μαρίνα από την άλλη μεριά του ισθμού τότε μπορεί να ακούγονταν σαν φαντασία.Για σκεφτείτε να μπεί σαν ιδέα στο νομαρχιακό συμβούλιο! Αλήθεια ο δικός μας Δήμαρχος θα πάει;; Και αν πάει τι θα πεί;;Ο Στεργιώτης θα κόψει και τα χέρια των Νομαρχιακών;; Ο Βραχάτης σε ποιόν θα στέλνει τώρα σημειωματάκια;; Για να δούμε που θα βγεί αυτή η ιστορία.
Πάντως είναι ρεζιλίκι να συζητάνε 'αλλοι τα δικά μας οικογενειακά.