Ορισμός επιτροπής για εκτίμηση βλαβών σε εκτελούμενο έργο [ λιμάνι]



ΠΡΟΕΔΡΟΣ. Αποκατάσταση βλαβών που προκλήθηκαν από ανωτέρω βία, θεομηνία σύμφωνα με το άρθρο 45 παράγραφος 2 του προεδρικού διατάγματος, υποβάλουμε την παρούσα δήλωση εντος των προβλεπόμενων χρονικών ορίων, προκειμένου να σας γνωστοποιήσουμε ζημιές που προκλήθηκαν λόγο θυελλωδών ανέμων ταχύτητας 80 km στο αλιευτικό καταφύγιο.
Και μας κάνει παρακάτω μια εκτίμηση της δαπάνης αποκατάστασης η οποία φτάνει στο σύνολο των 466.819 ευρώ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ. Στο αλιευτικό καταφύγιο δημιουργήθηκε ένα τεράστιο πρόβλημα το οποίο δεν οφείλετε σε αυτήν την δημοτική αρχή. Η προηγούμενη δημοτική αρχή στις 20-12 πήγε και υπέγραψε το συμφωνητικό, μετά από νόμιμο διαγωνισμό με την εταιρία…Το έργο ήταν πάνω από 1.000.000 ευρώ και δεν πήγε για προς συμβατικό έλεγχο.
Όταν κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες για να ξεκινήσει γιατί το έργο, δεν είχαν γίνει οι ανάλογες γεωτρήσεις που έπρεπε να γίνουν, για να προχωρήσουν στην εξυγίανση του εδάφους, και αφού έγιναν οι ανάλογες γεωτρήσεις πήραμε όλα τα οκευ, πήραμε και τις άδειες από το λιμεναρχείο, αν θυμάμαι καλά 28 ή 29-3 του 2008
ΣΧΟΛΙΟ
Για όσους δεν κατάλαβαν το υπό κατασκευή έργο [λιμάνι] έπαθε ζημιά, και ο δήμαρχος λέει ότι φταίει η προηγούμενη δημοτική αρχή, πολύ ωραία, και ρωτώ εγώ.
Στο υδροθεραπευτήριο αλλάξατε την μελέτη, καλώς ή κακώς θα το κρίνουμε αργότερα.
Στο κολυμβητήριο αλλάξατε την μελέτη.
Στο Μπο-ριβάζ αλλάξατε την μελέτη.
Απέναντι από πλατεία ΚΤΕΛ αλλάξατε την μελέτη.
Στο λιμάνι γιατί δεν αλλάξατε την μελέτη?
Γιατί ρίχνετε τις ευθύνες στους άλλους? Όταν οι ίδιοι ξέρατε ότι ήταν ένα κουτσουρεμένο έργο?
Ο πρώην Δήμαρχος ίσως σε άλλα να φταίει, δεν νομίζω όμως ότι ευθύνεται για τους ανέμους των 80km που κατέστρεψαν το έργο.

4 σχόλια:

Ο ΒΑΡΚΑΡΗΣ είπε...

ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ....

Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ ....

ΕΙΠΑΜΕ ΤΑ ΖΙΒΑΓΚΟ , ΤΗΝ 4ΕΤΙΑ ΑΥΤΗ ΕΓΙΝΑΝ ΑΚΡΙΒΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ ....
(ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΚΟΝΟΜΕΣ...)

ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ, ΚΑΤΑΛΑΒΕ ...

Ο ΠΕΡΑΧΩΡΙΤΗΣ είπε...

ΒΑΛΑΝΕ ΤΟΝ ... ΛΥΚΟ,

ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ... ΠΡΟΒΑΤΑ ....


ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΘΕΜΑ, ΔΕΝ ΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΠΕΔΟ (ΤΕΧΝΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ, ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ Κ.ΛΠ.).

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΚΑΙ ΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ?

ΕΤΣΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙΣ ΜΙΑ ΣΦΑΡΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΑΚΟΥΓΩΝΤΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ...

ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΚΑΤΙ Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΕΜΕΝΟΣ?

ΤΕΛΟΣ ΠΟΣΟ ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ-ΑΥΤΟΨΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ?

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Ο ΚΟΣ ΓΚΙΩΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗς ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ?

ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΚΑΚΟ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΓΚΙΩΝΗ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΑΒΙΑΣΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΠΩς ΕΙΠΕ???

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ "ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ" ....

ΕΓΩ ΕΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕ. ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ....

........................

ο λουτρακιωτης είπε...

οταν το γραφειο Ρογκαν εκανε επι Γιωτακη ακομα την μελετη του ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ την οποια πηρε ο Παυλου στη συνεχεια και αρχισε να υλοποιει ηταν κακο γραφειο και οι κοι της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΝΤΑς ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΙ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΡΟΓΚΑΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ, ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΝΤΡΕΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ !!!

ΤΩΡΑ ΠΑΤΑΝΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ A PRIORI ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ-ΑΥΤΟΨΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΟΣΤΟΣ ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ!!!

ΠΟΤΕ ΑΡΑΓΕ ΕΛΕΓΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ??

ΤΟΤΕ Ή ΤΩΡΑ?

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΓΚΙΩΝΗ !!!!

Το Κακό Παιδί είπε...

ΕΡΩΤΗΣΗ:

Για ποιο λογο να επιβαρυνθει ο δημος και αρα ο καθε δημοτης απο εμας τα 300 Ή 400 Ή 500 χιλιαρικα επιπλεον για να αποκατασταθουν οι οποιες φθορες στο εργο του λιμανιου?

1. το εργο κανονικα θα επρεπε να ειναι ασφαλισμενο απο τον εργολαβο και αρα οι οποιες ζημιες να πληρωθουν απο την ασφαλιστικη εταιρεια !!!

2. Ας προσεχε ο εργολαβος να επαιρνε ολα τα καταλληλα μετρα αποφυγης των ζημιων ή αν δεν γινοταν αυτο ας το κοινοποιουσε ΕΓΚΑΙΡΩΣ και ΕΓΓΡΑΦΩΣ στην τεχνικη υπηρεσια του δημου !!! Εκτος αν το εχει κανει αυτο και αυτοι ΚΟΦΕΥΣΑΝ οποτε ειναι αποκλειστικα ευθυνη του ΓΚΙΩΝΗ (αφου και αυτος λεει οτι παροτι το λαθος με τον προσυμβατικο ελεγχο εγινε απο υπηρεσιακο υπαλληλο, την ευθυνη την εχει ο ΠΑΥΛΟΥ !!!)

3. Πως εμπιστευεται τωρα ο ΓΚΙΩΝΗΣ το γραφειο ΡΟΓΚΑΝ να εκτιμησει το υψος των ζημιων και αρα το επιπλεον κοστος, οταν πριν μερικα χρονια το εσερνε ουσιαστικα στα δικαστηρια, προσβαλλοντας στο Συμβουλιο της Επικρατειας τις μελετες ΡΟΓΚΑΝ για τον ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ???

4. Γιατι "ζοριζεται" ο ΓΚΙΩΝΗΣ να αυξηθει ο προυπολογισμος του εργου ???
Καλα τους ειπε και ο ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ αφήστε το οπως ειναι στην τελικη, αν ειναι να μας στοιχησει αλλο ενα εκατομυριο ευρω.....

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ .... ΑΠΟ ΤΟ "ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ" ....

ΜΠΗΚΕ ΝΩΡΙΣ ΣΤΟ ΝΟΗΜΑ ....