"Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου".



Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος & Εθ. Αντιστάσεως) την 17η Μαρτίου 2009, ημέρα Τρίτη και ώρα 6:30 μ.μ. για συζήτηση και λήψη Απόφασης στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1.Έγκριση πίστωσης για τον εορτασμό της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου.

2.Λήψη Απόφασης για συμμετοχή ή μη του Δήμου στην παγκόσμια πρωτοβουλία της WWF "Ώρα της Γης", ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

3.Απευθείας αγορά ακινήτων σε διάφορες περιοχές του Δήμου.

4.Τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου.

5.Λήψη Απόφασης για καθορισμό διαβάσεων πεζών και οριζόντια - κατακόρυφη σήμανση εισόδου πόλης Λουτρακίου.

6.Επιχορήγηση πολιτιστικών συλλόγων Δήμου, για το έτος 2009.

7.Επιχορήγηση αθλητικών συλλόγων Δήμου, για το έτος 2009.

8.Έγκριση πίστωσης για εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων σε διάφορες περιοχές του Δήμου.

9.Έγκριση πίστωσης για αντικατάσταση σπασμένου στύλου της ΔΕΗ στον Υ/Σ 179 Λουτρακίου.

10.Έγκριση πίστωσης για παραλλαγή δικτύου χαμηλής τάσης της ΔΕΗ στον Υ/Σ 118 Λουτρακίου.

11.Έγκριση προϋπολογισμού, έτους 2009, του ν.π. "Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Λουτρακίου - Περαχώρας Χ. ΘΩΔΗΣ - Γ. ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ".

12.Έγκριση προϋπολογισμού, έτους 2009, του ν.π. "Δημοτικός Οργανισμός Υγείας & Κοινωνικής Αντίληψης Λουτρακίου - Περαχώρας (Δ.Ο.Υ.Κ.Α.Λ.Π.)".

13.Έγκριση προϋπολογισμού, έτους 2009, του ν.π. "Α' Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Λουτρακίου".

14.Εκκαθάριση της υπ' αριθ. 5/87 Πράξης Αναλογισμού στο Λουτράκι, κατ' εφαρμογή της υπ' αριθ. 176/2008 Απόφασης Μονομελούς Πρωτοδικείου Κορίνθου.

15.Συμμετοχή ή μη του Δήμου στο πρόγραμμα καταπολέμησης του δάκου της ελιάς, για το έτος 2009.

16.Εξέταση αιτήματος της NASTO BRUNILDA για επιστροφή ποσού #90,00# €, ως αχρεωστήτως καταβληθέντος, από παράβολο διαμονής αλλοδαπού.

17.Εξέταση αιτήματος του NASTO VASIL για επιστροφή ποσού #90,00# €, ως αχρεωστήτως καταβληθέντος, από παράβολο διαμονής αλλοδαπού.

18.Εξέταση αιτήματος του BEHAR SINA για επιστροφή ποσού #90,00# €, ως αχρεωστήτως καταβληθέντος, από παράβολο διαμονής αλλοδαπού.

19.Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης έργου: "Συντήρηση αγροτικής οδοποιίας στο τ.δ. Ισθμίας".

20.Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης έργου: "Συντήρηση αγροτικής οδοποιίας στο τ.δ. Πισίων".

21.Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) έργου: "Συντήρηση δημοτικής οδοποιίας Λουτρακίου".

22.Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) έργου: "Συντήρηση αγροτικής οδοποιίας Λουτρακίου".

23.Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) έργου: "Συντήρηση αγροτικής οδοποιίας στο τ.δ. Ισθμίας".

24.Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) έργου: "Συντήρηση αγροτικής οδοποιίας στο τ.δ. Πισίων".

25.Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) έργου: "Συντήρηση αγροτικής οδοποιίας Περαχώρας".

12 σχόλια:

Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΙΝ είπε...

ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, ΔΕΝ ΛΕΩ, ΑΛΛΑ ΦΙΛΤΑΤΕ ΠΡΟΕΔΡΕ, ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΠΑΜΠΙΝΟ, ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΑΝΑΦΕΡΝΕΙΣ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ?

ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (!!!!) ΠΟΥ ΤΡΕΞΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΑΥΤΟ?

ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΝΑ ΦΕΡΕΤΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ 9 ΔΗΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΥΓΗΡΙΖΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ!!!!!

ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ Η ΑΛΛΗ Η ΣΟΥΠΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΣΑΣ ΚΑΤΑΤΡΟΜΑΞΕ ΜΕ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΗΔΙΕΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΣΚΥΨΕΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!!!!!

ΔΕΝ ΕΜΑΘΕΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΠΑΜΠΙΝΟ ΟΤΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΔΩΣΕ 1 ΧΡΟΝΟ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΚΟΜΑ???

ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ Ή ΚΑΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΣΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥΚΟ.......(ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΞΑΝΑΓΙΝΑΤΕ ΚΟΛΛΗΤΟΙ...)

ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" & "ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ" ΚΟΦΙΝΑΔΕΣ, ΔΡΙΤΣΕΣ, ΛΟΗΔΕΣ, ΘΗΒΑΙΟΙ Κ.ΛΠ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΑΛΙ?

ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΔΕΣΜΙΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ Ή ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΑΣ ΓΛΥΚΑΝΕ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΣΘΟΥΛΑΚΟΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ???

pennoyla είπε...

2.Λήψη Απόφασης για συμμετοχή ή μη του Δήμου στην παγκόσμια πρωτοβουλία της WWF "Ώρα της Γης", ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Μία παγκόσμια πρωτοβουλία για να εφαρμοστεί στον δήμο μας θέλει απόφαση απο το Δημοτικό Συμβούλιο.
Γιά μένα αυτό είναι ΠΑΡΑΛΟΓΟ!!!!!!
Υπάρχουν στη λίστα τησ εκδήλωση χωριά που δεν τα βρίσκεις ούτε στο χάρτη και ο δήμος το βάζει ώς θέμα στο συμβούλιο,ΕΛΕΟΣ!!!!!!

dimotikasxolia@yahoo.gr είπε...

Δεν είναι ακριβώς παράλογο, είναι τυπικό το θέμα.
Παίρνουμε απόφαση όχι για τα δικά μας φώτα αλλά για τα φώτα όλων των δημοτικών κτηρίων του δήμου μας.
Ο μπλόκερ

pennoyla είπε...

Και πέρσι τυπικό ήταν και στο τέλος τους παρακαλούσαμε να κλεισουν τά φώτα, γιά να δώ φέτος

pennoyla είπε...

Η Ελλάδα στην 5η θέση παγκοσμίως για την Ώρα της Γης



Μόλις 17 μέρες απομένουν για την Ώρα της Γης 2009 (Σάββατο, 28 Μαρτίου, 20:30) και η Ελλάδα δηλώνει δυναμικό παρών στο μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός ενάντια στην κλιματική αλλαγή που διοργανώθηκε ποτέ στον πλανήτη. Περισσότεροι από 160 δήμοι και κοινότητες της χώρας έχουν ήδη δηλώσει επίσημα τη συμμετοχή τους, φέρνοντας την Ελλάδα στην πέμπτη θέση παγκοσμίως, ελάχιστα πίσω από τον Καναδά, ανάμεσα στις χώρες με την εντονότερη συμμετοχή στην Ώρα της Γης. Στην πρώτη θέση κατατάσσεται η γενέτειρα της πρωτοβουλίας, Αυστραλία ενώ την ακολουθούν η Γαλλία και το Βέλγιο.



Η ενθουσιώδης ανταπόκριση της τοπικής αυτοδιοίκησης και των πολιτών στο κάλεσμα του WWF Ελλάς έχει ως αποτέλεσμα η ελληνική παρουσία στην Ώρα της Γης να έχει ξεπεράσει το 10% του παγκόσμιου στόχου συμμετοχής που δεν είναι άλλος από τις 1000 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο.



«Η Ελλάδα για ακόμα μια φορά αποδεικνύει ότι όταν θέλει – μπορεί. Η πέμπτη θέση της χώρας μας σε μια άτυπη παγκόσμια κατάταξη ανάμεσα στις χώρες που συμμετέχουν με τις περισσότερες πόλεις στην Ώρα της Γης έρχεται να το επαληθεύσει. Ωστόσο το μεγάλο στοίχημά μας είναι η ατομική συμμετοχή των πολιτών. Κάθε πολίτης που εγγράφεται ηλεκτρονικά στο http://www.earthhour.org/signup/gr:el δεν δηλώνει απλά τη συμμετοχή του στο μεγαλύτερο περιβαλλοντικό γεγονός στον πλανήτη – Συνυπογράφει μια παγκόσμια έκκληση προς τους ηγέτες των Ηνωμένων Εθνών και απαιτεί γενναίες αποφάσεις στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή που θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη τον ερχόμενο Δεκέμβριο», δήλωσε ο Γιώργος Βελλίδης, Επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας του WWF Ελλάς.



Πέραν της μαζικής κινητοποίησης δήμων και κοινοτήτων, πλήθος φορέων, σχολείων και επιχειρήσεων συμμετέχουν στην Ώρα της Γης, οργανώνοντας πρωτότυπες δράσεις. Περίπου 80 επιχειρήσεις και δεκάδες εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν μέχρι τώρα ενώσει τις δυνάμεις τους στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, κλιμακώνοντας τις δραστηριότητές τους με στόχο την 28η Μαρτίου.



Προωθήστε αυτό το mail και δώστε τη δύναμή σας στο μήνυμα της Ώρας της Γης και στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.



Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Γιώργος Βελλίδης, Επικεφαλής Τμήματος Επικοινωνίας WWF Ελλάς





Ευτυχώς που δεν περιμένουν το ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ να το περάσει απο το Δ.Σ για να δούν τι θα κάνουν!!!

Anonymous είπε...

Ο ευπρεπής πολίτης λέει

Προς τον blogger :
Κάτω από σχόλιο με τίτλο "διπλα από το γήπεδο---νέο παρκινγκ" είχες αναρτήσει φωτογραφία με ένα τζιπ που είναι παρκαρισμένο πάνω στο πεζοδρόμιο. Απλά σε πληροφορώ ότι αποτελεί την ΜΟΝΙΜΗ επιλογή παρκινγκ του κολλητού και συνεταίρου του Γκιώνη του Παλαιολόγου ιδιοκτήτη του CORAL.
Για φαντάσου λοιπόν να ΤΟΛΜΗΣΕΙ κάποιο παιδάκι της όποιας Δημοτικής Αστυνομίας να του κόψει κλήση..... την έβαψε διότι αυτοί οι τύποι αποτελούν την νέα τάξη πραγμάτων.Ταιριάζουν ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ με την μπουζουκοκουλτούρα του δημάρχου και της αυλής του από λουλουδούδες γραμματείς και πορτιέρηδες ειδικούς συμβούλους!!!!!

pennoyla είπε...

http://www.earthhour.org/signup/gr:el
Πηγαίνετε στο site και δηλώστε ατομική συμμετοχή, αξίζει τον κόπο

Αγανακτισμένος2 είπε...

Τελικά έχει χαθεί το μέτρο.
Αποφάσισαν να καταβληθούν 90 χιλ.ευρώ στη μονή Αγ.Ανάστασης για οικόπεδο που πήρε ο δήμος.Πάτησαν σε απόφαση επί Παύλου και τα καταβάλουμε χωρίς φόβο και με πάθος.Μάλιστα μας κάνουν και χάρη.
Δεν ζητούν σημερινές τιμές.Η πολεοδομία τι κάνε;Έχει χάρτες της περιοχής με οριοθετημένη την έκταση της μονής και μάλιστα με πλίνθρες.Το έκλεισαν το θέμα άρον- άρον.90 χιλ.είναι τι ψυχή έχουν θα μου πείτε.
Κάποτε ένας αφελής χωρικός περιμάζεψε ένα χαριτωμένο μικρό λιονταράκι που βρήκε στη ζούγκλα.
Μάταια οι συχωριανοί του τον συμβούλευαν να το αφήσει ελεύθερο γιατί όταν θα μεγάλωνε θα είχε προβλήματα.Αυτός τίποτα.Σαν ήταν μικρό έπαιζε ατελείωτα και το υπεραγαπούσε.Κάποτε μεγάλωσε,έβγαλε τα πραγματικά του ένστικτα και μια μέρα κατασπάραξε το γιό του.Απελπισμένος και γεμάτος οργή έψαχνε φίλους και εχθρούς για να τον βοηθήσουν να το βρουν μέσα στη ζούγκλα και να το σκοτώσουν.Μάταιος κόπος το κακό είχε γίνει.
Μάρκελε σου λέει τίποτα αυτή η ιστορία.

pennoyla είπε...

bloger, θα μπορούσες να με ενημερώσεις αν τελικά ψηφήστικε το 2 θέμα?Ευχαριστώ

dimotikasxolia@yahoo.gr είπε...

Ναι ψηφίστηκε ομόφωνα, ο Παύλου έκανε πρόταση να γίνει και μια εκδήλωση αλλά δεν ακούστηκε.
Ο μπλόκερ

pennoyla είπε...

Χθές παρακολούθησα την συνεδρίαση το Δ.Σ Λουτρακίου απο την τηλεόραση, σε κάποια στιγμή΄το λόγο πήρε ο Κύριος Γεωργίου(μπισπμίκης)με αφορμή το κτίριο της ηλεκρτικής στη Περαχ'ωρα που θέλει κατεδάφηση το γενίκευσε και είπε ότι στην τελική 2 με 3 κινήσεις είναι για να λύνοντε τα θέματα.Σωστός ο Κύριος Γεωργίου, 2 με 3 κι΄νησεις ήταν και γία την θειτία της δικής του παράταξεις αλλα επερνάν πολύ χρόνο για να τις κάνουν!!!!!

pennoyla είπε...

Ώρα της Γης

Πρώτη στον κόσμο η Ελλάδα !



Με την εντυπωσιακή συμμετοχή σας στην Ώρα της Γης, η Ελλάδα κατακτά μια παγκόσμια πρωτιά στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Το δικό σας δυναμικό «παρών» καθώς και περισσότερων από 270 Δήμων και κοινοτήτων μας δίνει την πρώτη θέση παγκοσμίως μεταξύ των χωρών με την εντονότερη συμμετοχή στη μεγαλύτερη συμβολική δράση κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη που διοργανώθηκε ποτέ.



Με αυτόν τον τρόπο, η Ελλάδα καταφέρνει να ξεπεράσει ακόμη και τους Αυστραλούς, τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας της Ώρας της Γης, οι οποίοι «βρέθηκαν» στην τρίτη θέση πίσω από τον δεύτερο Καναδά.



Η πραγματική δύναμη του μηνύματος της Ώρας της Γης παραμένει η ενεργή συμμετοχή όλων εμάς ξεχωριστά. Όλοι εμείς πρέπει να «αξιοποιήσουμε» τη μεγάλη αυτήν ευκαιρία δηλώνοντας ότι απαιτούνται εδώ και τώρα γενναία μέτρα για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής και υιοθετώντας πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας στην καθημερινότητά μας. Περισσότεροι από 18000 Έλληνες έχουμε ήδη δηλώσει ηλεκτρονικά την προσωπική συμμετοχή μας (http://www.earthhour.org/signup/gr:el), αποδεικνύοντας ότι όλοι μαζί μπορούμε να ασκήσουμε πίεση στην πολιτική ηγεσία για να εντείνει τις προσπάθειές της ενάντια στην κλιματική αλλαγή.



Η ελληνική συμβολή στην παγκόσμια εκστρατεία της Ώρας της Γης δεν εξαντλείται στη μαζική μας συμμετοχή. Ελληνικά μνημεία και τοπόσημα παγκόσμιας ακτινοβολίας θα προσθέσουν αίγλη στην διεθνή αυτή πρωτοβουλία. Με τη σύμφωνη γνώμη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, πολιτιστικά μνημεία παγκόσμιας εμβέλειας, όπως ο Παρθενώνας, ο Ιερός Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ο Ναός του Ηφαίστου στην Αρχαία Αγορά και το Μνημείο του Φιλοπάππου θα προσδώσουν λάμψη στην Ώρα της Γης με τη συσκότιση τους… Επιπλέον, οι δήμοι της Αρχαίας Ολυμπίας και των Δελφών, με τη συμμετοχή τους, κάνουν ακόμη πιο ισχυρό το μήνυμα προς τους παγκόσμιους ηγέτες για την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων κατά της κλιματικής αλλαγής. Κύρος όμως θα προσθέσουν στην ελληνική Ώρα της Γης και τοπόσημα διεθνούς αναγνωρισιμότητας της σύγχρονης Ελλάδας, με αποκορύφωμα τη μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιωτή γέφυρα πολλαπλών ανοιγμάτων στον κόσμο, τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.



Όλα αυτά στο μεγάλο ραντεβού της 28ης Μαρτίου, 20:30 - 21:30 το βράδυ, στην Ώρα της Γης 2009.



Σας ευχαριστούμε και σας συγχαίρουμε!



Γιώργος Βελλίδης

Επικεφαλής Τμήματος Επικοινωνίας WWF Ελλάς



Απλά προς ενημέρωση, είναι καλές αυτές οι προσπάθειες΄τουλάχιστον έτσι θα καταλάβουν ΚΑΠΟΙΟΙ ότι δεν κοιμόμαστε, και ΜΠΡΑΒΟ σούς δήμους, και στον δικό μας, που αμέσως αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια