Ξεκίνησε η ψηφιακή τηλεόραση στον Κορινθιακό κόλπο.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκπομπή ψηφιακού σήματος από την DIGEA στην περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου σηματοδοτώντας και επίσημα την έναρξη της μετάβασης στην εποχή της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης.
Το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα θα καλύπτει την ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου. Ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής πόλεις: Αίγιο, Ακράτα, Άσπρα Σπίτια, Βραχάτι, Γαλαξίδι, Δερβένι, Διακοφτό, Ερατεινή, Ιτέα, Καμάρι, Κιάτο, Κόρινθος, Λουτράκι, Ναύπακτος, Ξυλόκαστρο και Ψάθα.
Τα κανάλια, τα οποία μεταφέρει καταρχήν ως συνεργαζόμενα η DIGEA, είναι τα εξής: ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR.
Η DIGEA εκπέμπει από την περιοχή του Ξυλοκάστρου ενώ το πρωτόκολλο κωδικοποίησης που χρησιμοποιείται, όπως έχει ανακοινωθεί, είναι το MPEG4/H.264/AVC.

Μπάχαλο με την ελληνική ψηφιακή τηλεόραση.
Ύστερα από 2 χρόνια που ξεκίνησε η κρατική ΕΡΤ να μεταδίδει σε Αθήνα- Θεσσαλονίκη- Θεσσαλία το επίγειο ψηφιακό της πακέτο με το MPEG-2 πρότυπο, αρχίζει πλέον να διαφαίνεται ότι σύντομα θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε μετατροπή του σε MPEG-4. Το "κερασάκι στη τούρτα" ήταν η ανακοίνωση των ιδιωτικών σταθμών ότι θα προτιμήσουν να εκπέμψουν κατευθείαν σε MPEG-4, αφού επιτρέπει μεγαλύτερη συμπίεση.
Μη ξεχνάμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δορυφορικών HDTV καναλιών είναι σε MPEG-4, επιλογή όχι τυχαία και αυτό το ξέρουν οι αρμόδιοι των καναλιών που πήραν αυτή την απόφαση.
Έτσι , έχουμε κάποιες χιλιάδες καταναλωτών, που ήδη έχουν αγοράσει νέες επίπεδες τηλεοράσεις και πλήρωσαν "κάτι παραπάνω" για να έχουν και τον ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη, αφού όπως τους είπε ο "έμπειρος" πωλητής, έτσι θα είναι έτοιμοι να δουν τα ψηφιακά κανάλια, όταν με το καλό ξεκινήσει η εκπομπή στην περιοχή τους. Πού να'ξεραν ότι πολύ πιθανό να μην προλάβουν να δουν τις δυνατότητες αυτού του ενσωματωμένου δέκτη MPEG-2, αφού θα αναγκαστούν να καταφύγουν σε νέες αγορές, δηλαδή ενός δεύτερου ξεχωριστού δέκτη, που θα αποκωδικοποιεί τα σήματα MPEG-4 σε MPEG-2.
ΣΧΟΛΙΟ
Όσοι λοιπόν δεν πιάνουν τα κανάλια, όπως στην περιοχή Γκράβα, Περαχώρα, Πίσια και έχουν επίπεδη τηλεόραση, αλλά δεν υποστηρίζει το ψηφιακό MPEG-4 πρέπει να αγοράσουν ένα ξεχωριστό δέκτη.

2 σχόλια:

Anonymous είπε...

ενα ξεχωριστό δέκτη που κοστίζει πάνω απο 120€.
Μα είναι ηλίθιοι οι άνθρωποι.Αντι να κάνουν εκπομπή στο υφιστάμενο σύστημα αποκωδικοποίησης ...επιλέγουν το πιο προηγμένο που δεν υπάρχει σε όλη την ευρώπη ακόμη.
Βέβαια οι εξελίξεις οδηγούν εκεί...αλλα δώστε χρόνο στον κοσμάκη....να προσαρμωστεί.
Είμαι θμωμένος γιατί σε εμας βρήκαν να κάνουν δοκιμές??με τον απλό πολίτη??

ο εξωραιστης

Anonymous είπε...

μηπως το κανουν για να πουλησουν μερικοι?